Ooit gedacht dat een Bach Passie lang en saai was………?

Kom luisteren naar het verhaal en de verborgen code’s in de partituur.

Piet Philipse

Woensdag 21 maart 2018 20:00 uur, Majellakapel, Iepenlaan 26, Bussum; Toegang € 6

Op 21 maart 2018 zal het vocaal ensemble Voices samen met zijn dirigent u laten zien en horen waarom het zingen en uitvoeren van een Passie van Bach zo bijzonder is. Solisten krijgen vaak veel aandacht, maar hoe is het voor een koor om zo iets te doen? En hoe ondergaat u zo’n  uitvoering? Twee uur muziek over opruiing, verraad, oneerlijke rechtszaken ….  een menselijke drama.

We gaan u attenderen op details in deze passie, waardoor u met een scherper oor gaat luisteren en Bach’s meesterwerk nog meer zult appreciëren. Op Palmzondag 25 maart om 14:30 uur zal het Vocaal ensemble Voices samen met het Wilhelminaconsort de Johannes Passie uitvoeren in de Wilhelminakerk. Voorafgaand aan deze lezing en tijdens de pauze zullen koorleden toegangskaarten voor de uitvoering met een aantrekkelijke korting verkopen.  Daarbij ontvangt u een tekstpartituur met uitleg en alle teksten van de Johannes Passion in het Duits en met de Nederlandse vertaling erbij, zodat u kunt meelezen tijdens de uitvoering.

Inschrijven

Piet Philipse studeerde orgel en koordirectie aan de Zeeuwse muziekschool bij Adriaan Fonteyn. In 1960 startte zijn loopbaan als organist in de Gereformeerde Kerk te Tiel, waarna benoemingen volgden in Goes (1964), Hilversum (1975) en in de Wilhelminakerk te Bussum (1985). In september 1967 komt de eerste benoeming als dirigent.  Hij was cantor/organist in Goes, ’s-Gravenpolder, Hilversum, Huizen, Amersfoort en Bussum.
 

Bezoek Piet's  website en Facebook pagina met zijn laatste nieuws.