7 juli 10.30 uur; Zomerdienst in de Doopsgezinde Kerk

7 juli: zomerdienst in de Doopsgezinde Kerk.

Dit wordt een “zomerstartdienst”, voorbereid door ds Annegreet van der Wijk en ds. Willy Metzger.

 

Aankondiging 7 juli: Gezamenlijke Zomerstartdienst!

‘Wonen overal nergens thuis, aarde mijn aarde mijn moeders huis’ Een prachtig lied van Huub Oosterhuis op de eenvoudige melodie van ‘Suze Naanje’. Een lied om in de zomer te zingen als je op reis gaat of even afstand kan nemen van de dagelijkse beslommeringen.

 

‘Wonen overal nergens thuis, aarde mijn aarde mijn moeders huis’. Je wortelen in iets groters en omvattenders dan gewoon je eigen adres. Een lied dat aanzet om op weg te gaan, je een vreemde te voelen en toch onderweg iets van een huis, een beschutting te vinden of te ervaren.

 

‘Wonen overal nergens thuis, aarde mijn aarde mijn moeders huis’ Als tijdelijke bewoners van deze aarde worden we uitgenodigd op weg te gaan en ons open te stellen voor wat thuis betekent. En misschien vind je dat op een plek waar je dat niet zou verwachten.

 

Terwijl we deze zomer op weg gaan, zwervend langs kerken en geloofsgemeenschappen willen we met elkaar een gezamenlijke start maken. Deze keer geen hagepreek, maar een ochtend waar ontmoeting centraal staat. Na een kort moment van overwegen en stilte rondom het begrip ‘thuis’ gaan we in groepjes uiteen. Met een gezamenlijk moment sluiten we de viering af.

 

Zo willen we met elkaar een thuis voor de zomer weven om onze weg te vervolgen, of zoals het slot van het lied bezingt: ‘Stijgende sterren de lach van de maan, mensen die dromend een stem verstaan- mensen veel geluk.’

 

Van harte welkom op 7 juli om 10:30 uur in de Doopsgezinde gemeente (Wladmirlaan 10, Bussum)

 

Namens de voorbereiders,

Ds. Willy Metzger en Ds. Annegreet van der Wijk  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *