Extra nieuwsbrief 16 oktober 2020

Lieve mensen,

De persconferentie van afgelopen dinsdag geeft misschien bij enkelen van u wat twijfel over het doorgaan van diensten en/of bijeenkomsten in de Majellakapel, maar het bestuur ziet op dit moment geen reden om diensten niet door te laten gaan.

We houden ons al aan alle voorschriften en proberen ook om zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat we niet te dicht in elkaars buurt hoeven te komen. 

In de praktijk betekent dat:

  • handen ontsmetten bij het binnenkomen
  • jassen mee naar binnen nemen en over de stoelleuning hangen
  • de stoelen staan op (minimaal) 1,5 meter
  • er wordt niet gezamenlijk gezongen; de liederen worden door één persoon gezongen of voorgelezen, u krijgt de teksten op papier of via de beamer
  • geen collecte tijdens de dienst; er staan voor dat doel schalen bij de uitgang
  • geen koffie drinken na de dienst
  • uiteraard geen handen schudden

Hier willen we nieuw aan toevoegen: mondkapjes op als u binnen komt en aan het eind van de dienst weer als u naar de uitgang loopt. Dit is geen verplichting, maar een dringend advies. We beschermen daarmee mogelijk niet onszelf, maar vooral de ander.

Op deze manier hopen we elkaar toch te kunnen blijven ontmoeten, elkaar te inspireren, elkaar moed in te spreken, kortom, samen een gemeenschap te vormen.

Voor a.s. dinsdag, 20 oktober, stond een literatuurkring gepland. We hebben besloten om die kring niet door te laten gaan. Zo’n kring heeft uiteraard een ander karakter dan een dienst: de bedoeling is niet om stil op je stoel te luisteren naar één persoon, maar juist om met elkaar in gesprek te zijn. Om de afstand tussen de stoelen te waarborgen wordt de kring vrij groot. Dit geeft problemen bij het elkaar goed kunnen verstaan.

Voor de volgende maand gaan we ons erop bezinnen of en hoe we deze kring wèl op veilige wijze doorgang kunnen laten vinden.

Hopend u gauw te ontmoeten,

met vriendelijke groet, mede namens het bestuur,

                                          Marijke Katerberg-Muns

NB  Graag opgeven voor elke dienst of bijeenkomst waar u naartoe wilt. Wij kunnen dan rekening houden met het aantal aanwezigen bij het klaarzetten van de stoelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *